Tip alerte getuige zet politie op spoor hennepkwekerij

zondag 10 januari 2016

Vlierden - De politie hield zaterdagmiddag vier verdachten aan in een woning in Vlierden. Na een tip troffen ze in een schuur bij het pand een kwekerij aan die geoogst werd. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties, verhuurders en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Ziet, hoort of ruikt u iets verdachts, meldt het dan bij de politie.

Een tip van een alerte getuige zette de politie zaterdagmiddag 9 januari op het spoor van een hennepkwekerij bij een woning aan de Vlierdenseweg in Vlierden. De agenten roken in de straat een doordringende geur van hennep en ontdekten al snel bij welk pand de geur vandaan kwam. In een schuur aan de achterkant van de woning troffen ze rond 16.30 uur een hennepkwekerij aan die geoogst werd. Ruim twintig kilo henneptoppen werden in beslag genomen. In totaal werden 280 potten aangetroffen. Een deel van de planten was reeds geoogst. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De twee bewoners, een man en een vrouw, zijn aangehouden. Ook werden nog twee Helmonders van 53 jaar, die in het pand aanwezig waren, opgepakt. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Het viertal zit vast voor verder onderzoek.

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

De hulp van burgers is van groot belang. De opgerolde kwekerij in Vlierden is hier een mooi voorbeeld van. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Deurne | 112 alarmeringen Deurne | Goedkoop Tanken in Deurne | Supermarkten in Deurne | Weerbericht Deurne