Ontwikkelingen in onderzoek naar geweld tegen agenten

dinsdag 20 juni 2017

Helmond - De recherche is nog volop bezig met het onderzoek naar ongeregeldheden waarbij politiemensen in Helmond werden bekogeld met stenen en glas. De politie is op zoek naar beelden van het geweld, dat op zondag 4 juni plaatsvond op de Willem Prinzenstraat.

Aanleiding van de problemen was een melding van scooteroverlast, die rond 18.30 uur bij de politie binnenkwam. Bij de aanhouding van een scooterrijder liep het helemaal uit de hand. De verdachte werd geholpen door zijn vrienden die zich tegen de politie keerden. Binnen de kortste keren stond er daarnaast een grote groep buurtbewoners die zich ook tegen de agenten richtte. De politie werd bekogeld met glas en stenen, terwijl één agent met volle kracht in zijn bovenarm werd gebeten. 

Uiteindelijk werden drie jongeren uit Helmond opgepakt. Beelden die door enkele omstanders werden gemaakt verschenen al gauw na het incident op internet. Dankzij de beelden kon op maandag 12 juni een 23-jarige Helmonder worden aangehouden die een agent zou hebben geslagen. Het gaat om een bekende van de politie. De politie verwacht de komende tijd nieuwe aanhoudingen te verrichten.

De recherche weet dat er personen zijn die met hun smartphone opnames hebben gemaakt die zondagavond, maar die zelf niet bij het geweld betrokken waren. Zij worden opgeroepen om video’s of foto’s te delen met het onderzoeksteam. Beeldmateriaal kan via politie.nl/upload worden toegestuurd.

Geweld en agressie tegen onze agenten is onacceptabel. Zij moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. De politie kreeg na het incident op de Willem Prinzenstraat veel steunbetuigingen en dat doet de betrokken agenten goed.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Deurne | 112 alarmeringen Deurne | Goedkoop Tanken in Deurne | Supermarkten in Deurne | Weerbericht Deurne