Identiteit dode man Zuid-Willemsvaart vermoedelijk bekend; politie zoekt getuigen

vrijdag 20 mei 2016

Helmond - De identiteit van de dode man die donderdag 19 mei in de Zuid-Willemsvaart in Helmond werd aangetroffen, is nog niet definitief vastgesteld. De politie vermoedt dat het gaat om de 67-jarige Bart Hillen uit Helmond die al enige tijd werd vermist. Door middel van DNA-onderzoek moet de identiteit van het slachtoffer nog wel formeel worden vastgesteld. Gezien de omstandigheden waaronder het lichaam werd aangetroffen, gaat de politie uit van een misdrijf.

Er is een onderzoeksteam van 25 mensen samengesteld dat de zaak onderzoekt. Op de plek van de vondst deed de technische recherche donderdag al uitgebreid (sporen)onderzoek. Vrijdag wordt onder meer (sporen)onderzoek gedaan in de woning van het slachtoffer. Alle resultaten worden meegenomen in het onderzoek. Er is nog niemand aangehouden.

Het slachtoffer werd donderdagochtend 19 mei rond 10.00 uur aangetroffen in het water. Het is echter nog onbekend wanneer en waar hij in het kanaal terecht is gekomen. De politie is daarom dringend op zoek naar mensen die de afgelopen tijd iets bij de Zuid-Willemsvaart hebben gezien dat verband kan houden met deze zaak. Dat kunnen passanten zijn, maar bijvoorbeeld ook sportvissers of schippers. Alle informatie, hoe onbeduidend die misschien ook lijkt, is welkom.

Iedereen die informatie heeft, wordt dringend opgeroepen die te delen met de recherche in Helmond via www.politie.nl/melden of telefonisch via 0900-8844. Anoniem bellen kan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt ook het 'tipformulier' hieronder aanklikken en invullen.

Laat het ons weten via het formulier.

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Deurne | 112 alarmeringen Deurne | Goedkoop Tanken in Deurne | Supermarkten in Deurne | Weerbericht Deurne