Oplichter aangehouden

woensdag 27 september 2017

Helmond - Dinsdag 26 september rond 21.35 uur hielden wij in een woning in Helmond een 25-jarige man uit Eindhoven aan. Hij wordt verdacht van oplichting. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De Eindhovenaar is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

De twee mannen hadden een afspraak in de woning voor de koop van een auto. Een man uit Helmond had zijn auto te koop aangeboden via internet en de twee verdachten hadden interesse. Na een proefritje werd tot koop overgegaan en betaalde de man via een app op de telefoon. Het bleek echter te gaan om een nep betaal-app. De verkoper vertrouwde de zaak niet en alarmeerde de politie. 

Pas op voor nep betaal-apps

We krijgen regelmatig meldingen van mensen die op deze manier zijn opgelicht. Na het plaatsen van spullen op internet komt een koper langs voor de koop. De koper maakt ter plekke het geld over met een betaal-app. Je kijkt mee en ziet dat het geld van zijn of haar rekening wordt afgeschreven. De koper neemt de spullen mee en pas later kom je er achter dat het geld nooit op je rekening is bijgeschreven. De betaal-app blijkt nep en je bent dus opgelicht.  Als je van mening bent dat je slachtoffer bent geworden van oplichting, dan kunt je op meerdere manieren aangifte doen: via internet (www.politie.nl), telefonisch (via 0900-8844) of op een politiebureau.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Deurne | 112 alarmeringen Deurne | Goedkoop Tanken in Deurne | Supermarkten in Deurne | Weerbericht Deurne