Zorgelijke melding leidt tot grote zoektocht

vrijdag 27 januari 2017

Helmond - Een zorgelijke melding leidde gisteren in Helmond en omgeving tot een grote zoektocht. Rond 20.45 uur kreeg de politie een melding dat een man er in verwarde toestand vandoor was gegaan met zijn dochtertje van 10. Er waren serieuze aanwijzingen dat hij zichzelf en zijn dochter iets zou aandoen.

Gezien de aard van de melding werd er door de politie groot op ingezet, waarbij al snel de hulp van het publiek werd ingeschakeld. Er werd onder meer een oproep gedaan via social media en Burgernet om de twee zo snel mogelijk te vinden.

Rond 23.30 uur lukte het specialisten van de politie om telefonisch contact met de vader te krijgen. Die reed op dat moment op de A50 bij Ravenstein. Het lukte de politie om hem zover te krijgen om weer naar Helmond te rijden. De auto werd intussen op afstand gevolgd door een politiehelikopter, terwijl agenten ook op straat de auto goed in de gaten hielden.

Uiteindelijk werd met hem afgesproken dat hij zijn dochter zou afzetten bij een bekende in Helmond en dat hij zich daarna direct zou melden op het bureau in Helmond. Nadat zijn dochter in veiligheid was gebracht meldde de man zich rond 1.15 uur op het bureau, waar hij werd aangehouden. Hij zit nog altijd vast en wordt verhoord. Voor zijn dochter wordt hulpverlening ingeschakeld.

De oproep van de politie leidde tot een stroom aan reacties. Alleen al een bericht op de Facebook-pagina van de politie Helmond bereikte in korte tijd zo’n 100.000 mensen en de politie werd meerdere keren op 112 gebeld met tips en informatie.De politie dankt iedereen voor het meedenken.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Deurne | 112 alarmeringen Deurne | Goedkoop Tanken in Deurne | Supermarkten in Deurne | Weerbericht Deurne